گروه تاریخ انقلاب خبردار – امیر سرتیپ خلبان “هوشنگ صدیق” فرمانده اسبق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران چند روز پیش و در سن ۷۹ سالگی بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.
او در دوران دفاع مقدس به مدت سه سال (از آذر ۱۳۶۲ تا بهمن ۱۳۶۵) فرماندهی نیروی هوایی ارتش را برعهده داشت. در این مدت، نهاجا ماموریتهای مختلفی در دفاع از نیروهای پیاده و کشتیها و نفتکشهای ایرانی و حمله به مواضع دشمن همچون پالایشگاه نفتی کرکوک انجام داد. برجستهترین اقدام این نیرو نیز نقشی است که در عملیاتهای پیروز والفجر هشت و کربلای پنج ایفا کرد.
همچنین باتوجه به اینکه پدافند هوایی در آن زمان زیرنظر نیروی هوایی اداره میشد، این نیرو نقش مهمی در تامین امنیت آسمان ایران و مقابله با حملات هوایی دشمن به شهرها و پایانههای نفتی داشت.
سرهنگ خلبان هوشنگ صدیق با درخواست آیت الله خامنهای به عنوان رئیس وقت شورای عالی دفاع از امام خمینی در سال ۶۲ و پس از سرهنگ معینیپور به عنوان فرمانده این نیرو از سوی امام خمینی (ره) فرمانده کل قوا منصوب شد.
در متن درخواست آیتالله خامنهای آمده است: «بسم اللّه الرحمن الرحیم. مقام معظم رهبر انقلاب و فرمانده کل نیروهای مسلح حضرت امام خمینی
با اظهار قدردانی از خدمات ارجمند و صادقانۀ سرهنگ معینیپور در طول تصدی فرماندهی نیروی هوایی، شورایعالی دفاع در اجرای مفاد اصل یکصدودهم قانون اساسی، قبول استعفای وی و انتصاب سرکار سرهنگ هوشنگ صدیق به فرماندهی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران را به آن حضرت پیشنهاد میکند.»
امام خمینی نیز در پاسخ مرقوم فرمودند: «بسمه تعالی، با قدردانی از زحمات ایشان و دعا برای توفیق به خدمت اسلام و ملت، موافقت میشود.»
آیتالله هاشمی رفسنجانی در یادداشتهای روزانه خود در دوم آذر ۱۳۶۲ نوشته است: «… قرار شد برای فرماندهی نیروی هوایی به جای سرهنگ معین پور [معینی پور]، سرهنگ [هوشنگ] صدیق نصب شود. کسی در جلسه [شورا] مخالفت نکرد. سرهنگ معین پور [معینی پور] مریض است و اطرافیان او مانع تحرک نیرو هستند.»
هاشمی رفسنجانی پیش از این نیز به رایزنیها و مباحثاتی در مورد تغییرات در نیروی هوایی از جمله در گفتوگو با آیتالله خامنهای رئیس جمهور و حسن روحانی رئیس کمیسیون دفاع مجلس شورای اسلامی اشاره کرده است.
سرهنگ صدیق پس از انتصاب به فرماندهی در گفتگویی عنوان کرد: «با الهام از رهنمودهای فرمانده کل قوا امام خمینی که همواره خواهان ارتش مکتبی و قدرتمند و منضبط بوده و هستند در این نیرو قبلاً برنامهریزیهای لازم شده و ما نیز ادامهدهنده آن خواهیم بود.»
یکی از اتفاقات مهم دوره فرماندهی سرهنگ صدیق، پایهگذاری جهاد خودکفایی در نیروی هوایی ارتش است. او در ابتدای دوره مسئولیتش در گفتگویی در این خصوص گفت: «قطعات و لوازم مورد نیاز تا آنجایی که امکان دارد در صنایع داخلی تهیه میشود، ولی قطعاً تیکه درحال حاضر در داخل امکان ساخت آنها نیست از طریق کشورهای دوست و بازار آزاد دنیا براساس سیاست جمهوری تهیه میشود.»
همچنین یکی دیگر از اقداماتی که در دوره فرماندهی سرهنگ صدیق انجام گرفت، تغییر کلی روشها، سیستمها و دستورالعملهای اداری و فنی نیروی هوایی ارتش بود. سرهنگ صدیق در ۲۱ تیر ماه سال ۶۳ گزارشی از اقدامات انجام شده در این خصوص را به اطلاع آیتالله خامنهای رساند.
امیر سرتیپ خلبان هوشنگ صدیق پس از پایان دفاع مقدس، مدتی در وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح و پس از آن نیز در برخی از شرکت های هواپیمایی مشغول به فعالیت شد. او مدیرعاملی شرکت هایی همچون چابهار، کاسپین و در اواخر عمر نیز مدیرعاملی هواپیمایی زاگرس را در کارنامه خود داشت.
او در نهایت در ۱۸ تیر ماه سال ۹۹ در گمنامی دار فانی را وداع گفت.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
https://kdnews.ir/?p=15675