به مناسبت روز ملی خلیح فارس انجام شد؛
برگزاری نشست تحولات ژیوپلیتیک خلیج فارس در دافوس ارتش
همزمان با روز ملی خلیج فارس، نشست علمی تخصصی با عنوان «تحولات ژئوپلتیکی خلیج فارس» در سالن شهید فلاحی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیردریادار دوم غلامرضا طحانی عضو هیئت علمی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: وجود ۳ تنگه بسیار مهم و حیاتی در منطقه غرب آسیا و ارتباط آنها با خلیج فارس و تشکیل مثلث طلایی حملونقل انرژی دنیا از طریق شناورهای عظیم و ورود و خروج آنها از تنگه هرمز، منطقه خلیج فارس را بسیار حایز اهمیت کردهاست.
وی در ادامه به بررسی منطقه بیضی انرژی دنیا در این منطقه و نقش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تأمین آبراه خلیج فارس، تبیین حقوق بینالمللی دریایی و رفت و آمد کشتیهای عظیم و زیرسطحی (زیردریاییها) به خلیج فارس و رعایت پروتکلهای بینالمللی و تأثیر این آمد و شد بر اساس مانیتورینگ میدانی نیروهای مسلح از خلیج فارس تا دریای عمان و نقش سواحل مکران پرداخت.
در ادامه دکتر حسین ربیعی عضو انجمن ژئوپلتیک ایران، به بررسی رابطه بین تحولات جهانی و منطقهای با خلیج فارس، اسباب نوسان قیمت جهانی نفت و انرژی بر اساس اقتصاد نفت و مسائل حاشیهای اثرگزار بر خلیج فارس از جمله جنگ روسیه و اوکراین در حوزه انرژی، بازخیزی بقایای داعش، نظم منطقهای حاکم بر خلیج فارس شامل، قدرتهای جمهوری اسلامی ایران و عربستان، شکلگیری قدرتهای کوچکتر با بازیگران خارجی امارات و قطر و حضور چین و آمریکا در منطقه اشاره کرد.
سپس دکتر فرهاد نوائی پژوهشگر ارشد حوزه ژئوپلتیک به هژمونی و نقش نظام سلطه در جهان و استراتژی رفتاری آمریکا و غرب در منطقه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: همکاری و بهرهبرداری ابزاری آمریکا و غرب از رژیمهای بینالمللی و نهادها در اداره دنیا و به ویژه منطقه خلیج فارس براساس تئوری اداره جهان بهمثابه یک کشور، اندیشه نادرستی است که باید آمریکا در آن تحدید نظر کند.
وی در ادامه به بررسی رفتاری آمریکا و چین در منطقه خلیج فارس در ایجاد تعاملات و پیمانهای اقتصادی اشاره کرد و آن را ناشی از اهمیت این منطقه از جهان دانست.
منبع : اجا
https://kdnews.ir/?p=63471